söndag 30 oktober 2016

Soppabowl




Varför bara göra smoothie bowl när man kan göra allt lika fint? Jag älskar att toppa mat med frön, grönsaker/frukt av olika slag eller extra ost som i det här fallet. Både för att göra utseendet lite utöver det vanliga och så att man njuter aningen mer. (Inte precis som att varje maträtt ser ut som ovan men kanske är det just därför det blir extra gott när man väl lyxar till det och dekorerar.)

Så ja, soppabowl rekommenderar jag varmt till kyliga höstkvällar som denna! Soppan kan ju varieras oändligt (en på pumpa måste jag ännu fixa <3) men tills jag hinner koka ihop en ny kan jag bara drömma om att slurppa i mej den här härligt, lena batat- och getostsoppa igen.


Batat- och getostsoppa

  • 1 batat
  • 4 morötter
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 (200g ) getost
  • timjan, salt, peppar


Gör så här:

Skala och skiva bataten och morötterna i tärningar. Skiva lök och vitlök i mindre bitar och fräs i en kastrull i en skvätt olja. Tillsätt därefter bataten och morötterna och stek ytterligare en stund. Häll sedan över vattnet och buljongen och koka upp. Låt koka i 20-30 minuter. Ta av från plattan när grönsakerna är mjuka, mixa soppan. Tillsätt därefter kryddorna och getosten, lite i gången och fortsätt mixa tills du har en len och smakrik soppa. Spara lite getost till dekorering. Toppa därefter med grönkål, solrosfrön och getost.



fredag 28 oktober 2016

två, små kaninväskor

Julen närmar sej, inte sant? Den är nog alldeles snart bakom knuten så jag har börjat fixa ihop en del klappar för att slippa julstressen. Sedan är det också dags för månadens monthly makers tema: leksaker. Det var nog just det temat som fick mej att satsa på just dessa julklappar först. 

Så vad har jag gjort - jo två, små kaninväskor. Tänker mej att de fungerar bra både att förvara saker i och att leka lite med. "Leksaker" tycker jag var ett av de lättaste teman hittills, många verkar ha tyckt tvärtom, men jag antar att mycket handlar om vilka ideér som råkar dyka upp.

Hur gick jag tillväga då? Jo, först letade jag inspiration på internetet och när jag hade en sisådär modell att utgå från var det dags att klippa ut mönster i bakplåtspapper. Därefter skulle det väljas tyg - till utsidan fick det bli ett vitt, stadigt tyg & till insidan lite tunnare, mönstrade tyger i glada färger. Tanken var först att sy fast en dragkedja också men det slutade med att öronen fick fungera som stängningsmekanism endast. Här kommer väl ändå mest förvaras rosa hårsnoddar, stenar och en och annan prinsess pryl, så det borde fungera fint.




Till det här projektet fick jag alltså gräva fram symaskinen och det var år och dagar sedan jag har sytt  något senast. Jag förstår inte varför, för nu insåg jag hur kul det är igen.

(Synd bara att det här inte var rätt sysselsättning för seriekvällar, skulle så gärna vilja ha något att pyssla med samtidigt som jag kollar tv men att ta fram symaskinen var inte bästa tänkbara ehh.. får helt enkelt fortsätta leta serie-hobby. Tips någon?)


onsdag 26 oktober 2016

Podcast tips : Vegopodden




Jag tänkte ta och tipsa om lite podcast jag gillar att lyssna på - för finns det något bättre än att höra på andras funderingar när man möblerar om, promenerar eller mixar smoothie va? Nä trodde inte det. (okej undantagsfall det där med smoothien, är väl bäst att ha det tyst runtomkring sej just då)


Idag föreslår jag att du lyssnar till Vegopodden. Det är en rätt ny podcast utav Kitty Störby Jutbring och Mattias Kristiansson som i varje avsnitt äter sej genom en tre rätters måltid samtidigt som de berättar om upplevelsen, ger tips på recept samt råd om vego livet sådär allmänt.


Det är absolut en underhållande och kravlös podd, eftersom de genom "humor och utan pekpinnar hoppas vara en avslappnad, avdramatiserande och inbjudande röst till ett liv utan kött", som de själva beskriver. Jag känner mej mest inspirerad efter ett avsnitt och har massa nya mat idéer, så ger  tummen upp. Jag hittade till Vegopodden efter att ha läst tidningen Vego (mumsig tidning förresten, tips tips) och lyssnade på alla avsnitt dittills på en 7h åktur med buss. Kul och inspirerande podd som handlar om en viktig sak: mat. Avsnitten är riktigt lagom långa om du frågar mej, dvs. cirkus 20 minuter per podd.

Tidigare har jag tipsat om:
- Säker stil

måndag 24 oktober 2016

Jobba hemifrån del 2: Kreativt syfte







Äntligen är hösten här - hösten då jag får satsa på allt kreativt och roligt och bli skit bra på det!

Ja eller, så lät det i teorin och så trodde jag att det skulle låta när jag fick ha minst tre dagar i veckan att fota, baka eller vad som än föll mej in.. det visade sej bli allt annat. Jag har stött på tre problem - slöseri med tid, kreativt syfte och prestationsångest. I ett tidigare inlägg kikade jag närmare på tid som slösas bort och hur man kunde undvika det. Idag skall jag ta itu med nästa problem: vad skall jag skapa?

Kreativt syfte


Kanske är det för att jag så fritt får skapa just nu det som sätter käppar i hjulen. Jag stiger upp på morgonen, kokar en kopp med kaffe och sedan tar allting stopp. Vad är det egentligen jag skall göra, vad är det jag vill göra och hur skall jag göra det? Jag letar inspiration och hittar finfina idéer hos andra - ibland sätter jag igång med ett projekt för att inse att det här inte alls var min grej - jag försöker mej på någon annans "framgångs saga". Missförstå mej rätt, det är ju helt underbart att ta inspiration från andra men hur hittar man sin egen väg att gå när det gäller kreativitet?

Hos Wonderforest hittade jag en kul liten lista för att lösa detta problem, 3 frågor som skall hjälpa dej att hitta din kreativa mening ( "3 questions to help you find your creative purpose today"). Det står att du skall titta tillbaka, lång tillbaka, för att hitta din egen kreativitet. Om du tänker tillbaka till barndomen, den tid man gjorde saker bara för att det var kul - vad gjorde du då? Om det inte fanns några krav eller någon att jämföra sej med - vad skulle du skapa då? Så varför göra det mer invecklat än så, det jag så oskyldigt gillade som liten gillar jag nog än.

1. Vad var din barndoms talang?
2. Vad fick du mest komplimanger för som liten?
3. Vad var det roligaste du gjorde?



1. Vad var din barndoms talang?

Jag skulle säga att det var att pyssla. Jag tvingade mamma att köpa alla pysselkit så att jag fick knåpa ihop dem. Jag skulle alltid till pysselbutiken när vi var i stan och en gång när jag hade feber fick jag panik för det innebar att jag skulle missa veckans konstskola. När farsan skruvade traktorn grävde jag i garaget efter fynd / pysselmaterial och när han klöv ved så inredde jag en koja någonstans i närheten.

2. Vad fick du mest komplimanger för?

Så svårt att minnas? En komplimang dyker upp i mina tankar som jag fick a min lärare - jag hade tovat en pannlapp formad som en katt. Hon tyckte att jag var superduktig och ville visa den åt min mamma. Läraren sa: - titta vad hon kan! Varav mamma svarade: - jag vet. (Det var roligt med lärarens uppskattning givetvis, men det jag tog åt mej nästan ännu mer av var mammas självklara övertygelse)

3. Vad var det roligaste du gjorde?
Att pröva på ett nytt redskap / material. Pysselmaterial var en annan sak jag alltid tvingade mamma att köpa (vilket hon var snäll och köpte & uppmuntrade allt kreativt). Typ en limpistol eller tygbit, häftapparat eller träbit. Hade jag sett på tv att de gjorde på ett vis, ja då skulle jag göra likadant. Det näst bästa var nog att fundera ut hur man skulle gå till väga.






Det var ett litet test men för mej satte tankarna igång att spinna vidare. Jag kom själv fram till att det inte bara finns en sak jag vill skapa eller ett sätt att göra det på - jag behöver variation. Den senaste tiden har jag tänkt att man behöver bestämma sej för om man vill måla / fota / illustrera / baka / sy / sjunga eller skriva men det har inte gått, jag vill ju göra lite av varje! (förutom sjunga, det kan jag lämna bort frivilligt). Jag behöver många projekt som snurrar i tankarna samtidigt och massvis med olika sätt att få skapa när idéerna är klara.


Så vad är din talang? Funder på vad du alltid har gjort och vad du njuter av att göra. Kanske kan det här vara en liten början till vad det är meningen att just du skall lägga din kreativitet på (kanske inte). Fastna ändå inte i gamla hjulspår utan testa på och testa på allt! Skapa, skapa, skapa och jag lovar att du kommer hitta din väg att gå.

lördag 22 oktober 2016

Pumpaplättar med lönnsirap och valnötter


Helgfrukost <3. En perfekt höst- samt helgfrulle - tjocka pumpaplättar dränkta i lönnsirap. Hälsosamt för själen om inte annat och ett utmärkt sätt att använda myskpumpa (butternutpumpa).

Jag gjorde pumpapuré av en hel myskpumpa så det lämnade en hel del över till ännu en plättsats  eller till att testa någonting nytt. Jag funderar starkt på att pröva pumpaglass som Evelinas Ekologiska har gjort, ser lite för gott ut!


Pumpapuré

  • 1/2 myskpumpa
  • 1/4 dl vatten

Skala och skiva pumpan i mindre bitar, ta bort kärnorna (men spara och rosta dem senare!). Lägg pumpa bitarna och vattnet i en kastrull och koka på svag värme i ca. 30 minuter, rör om med jämna mellanrum. När pumpan är mjuk, mixa till en jämn puré och låt svalna.

Pumpaplättar

  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl pumpapuré
  • 1/2 dl smör
  • 4 dl mjöl
  • 2 msk socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk kanel, 3/4 tsk salt, 1/4 tsk nejlika, 1/4 tsk ingefära

Vispa kall pumpapuré, ägg, mjölk och smör. Mät upp och blanda ihop de torra ingredienserna i en skild skål, vispa därefter ner i smeten. Stek plättarna tills de är genom gräddade och servera med lönnsirap / pekannötter / vaniljglass eller alltsammans.


torsdag 20 oktober 2016

Picknick dejt - Laxpaj med purjolök och pepprig getost- & basilikasallad

Ifall man liksom blev sugen på picknick paj och sallad som fanns i mitt "En dejt + picknick tips" inlägg så kommer recept här.

Sådär annars har jag spenderat dagen med att redigera bilder, samla fina höstlöv samt fundera hur jag skall dekorera en kommande tårta. (Tårtfunderingar: Skall jag klippa ut dekorationer i papper och klistra på pinnar? Peta ihop något i marsipan.. eller helt kallt köpa massor av godis att rada på?)


LAXPAJ MED PURJOLÖK


Botten: 150 g smör, 2 dl vetemjöl, 1 dl rågmjöl, 1 msk vatten, 1 krm salt
Fyllning: 1 purjolök, 2 dl grädde, 4 ägg, 1 tsk dill, 1 msk citronsaft, 200 g kallrökt lax, 50g ost (en med lite fylligare smak)

Gör så här:

Arbeta snabbt ihop en deg utav smör, mjöl, vatten och salt. Ställ sedan i kylen en halv timme. Skiva under tiden purjolök i mindre bitar och stek på svag värme några minuter. Vispa grädde, ägg, dill och citronsaften lätt. Skiva laxen i mindre bitar och riv osten. Ta därefter ut degen ut kylen och tryck ut den i en smord pajform (ca 25 cm i diameter). Fyll pajskalet med lax, lök, äggstanningen och strö tillsist över osten. Grädda i 20-25 minuter på 200 grader tills pajen fått en fin färg och känns fast.

(TIPS: dekorera med tunt skivad rödlök på toppen! Själv inhandlade jag ingredienserna tio minuter före stängnings dags en söndag (finns bara en butik i byn) jag glömde löken och bakade sedan pajen samma kväll, så det fick liksom bli utan.)


Pepprig getost- & basilikasallad


Valfri sallat (pröva babyspenat!), 1 paprika, 1 rödlök, 1 citron, svartpeppar, 1 kruka basilika, 150 g getost, olivolja

Gör så här:

Gör tunna skivor av rödlöken och pressa citron över, låt det sedan dra så länge du fixar resten av salladen. Skölj grönsakerna och skiva i mindre bitar. Sätt svartpeppar på ett litet fat och doppa därefter bitar av getost i. Blanda sedan alla ingredienser i en skål och ringla över olivolja - Voilà!


tisdag 18 oktober 2016

Podcast tips: säker stil



Jag tänkte ta och tipsa om lite podcast jag gillar att lyssna på, för finns det något bättre än att höra på andras funderingar när man diskar, kör bil eller målar om en lekstuga va? Nä trodde inte det.

Okej så först ut är Säker Stil, en podd av Ebba Kleberg von Sydow och Emelia de Poret som handlar om allt från de rätta klackarna till den perfekta garderoben. Så otroligt roligt att lyssna till ett ämne som jag inte själv är speciellt insatt i. Ofta sätter jag på podcast som handlar om media osv men ibland får man nog av sin egen bransch och måste få tänka på något heelt annat. Då är Säker stil ett säkert kort. Det är alltid ett säkert kort. 





Podden handlar om så mycket mer än kläder - den handlar om självförtroende, en hållbar stil och såklart en hel del av Ebbas och Emelias upptåg. Avsnitten är mellan trettio minuter till en timme (trodde själv de bara var tjugo, tiden går alltid så snabbt när jag lyssnar på dessa två). Det som gör Säker stil så bra är att töserna verkar ha väldigt kul när de spelar in, de är lätta att lyssna på och de brinner för ämnet. Så är det nog om alla ämnen för mej - när någon riktigt brinner för något kan jag inte annat än älska att höra på. Plus, goda vänner som spelar in podd är guld.

söndag 16 oktober 2016

Superduper grön smoothie

Det får inte gå en dag utan smoothie just nu för jag tänker inte bli förkyld. Ibland slinker det ner till och med två. Jag hoppas att denna superduper gröna smoothie skall hålla immunförsvaret i skick och ingredienserna består egentligen av precis allt grönt du har hemma / hittar i butiken. Jag skulle ha velat ha i lite fler gröna ting men utbudet i min hemkommun var inte större (där jag befann mej när smoothien skulle mixas). Huvudsaken är att du får tag i en avokado som du slänger i för krämigheten - då blir allt så bra så!

SUPER GRÖN SMOOTHIE

1 avokado, 2 gröna äpplen, en knippe färsk basilika, 2 msk färskpressad limesaft
Dekoration: kiwi, lime, basilika

Om du inte är sugen på en grön smoothie kan du kika om någon av dessa passar dej bättre:



fredag 14 oktober 2016

Kaffebuske - Arabiskt kaffe

Här om dagen tog jag och min kusin oss till plantagen. Hon ville ha växter till sin lägenhet, jag ville också (även om här snart svämmar över av plantor). Vi tittade nogrannt genom hela sortimentet och ville egentligen ha hem en av varje - åtminstone en gigantisk palm till vardagsrummet skulle ha suttit fint och så tio mini kaktusar till köksfönstret.. men vi får väl återvända en ny dag.


För med mej hem denna gång kom tre plantor även om jag skulle ha kunnat sätta tjugo i korgen. Den på bilden var ett självklart val - kaffebuske eller Arabiskt kaffe. ALLTSÅ LYSTRING, en riktig kaffeväxt! Helt otroligt.

I kassan fick vi reda på att man borde dela på växten. De har planterat många frön i en kruka men när kaffebusken växer sej stor kommer de större plantorna att konkurrera ut de mindre. Sagt och gjort, jag har nu sju glasburkar med kaffeväxt. Som ni ser växer vissa tillsammans ännu, tänker mej att de får göra så ett tag till för att se lite maffigare ut + jag hade inga fler burkar att plantera i.

(Jag bör väl tillägga att jag verkligen inte har några gröna fingrar men likväl samlas det bara fler och fler växter hos oss just nu. Kaffebusken torde dock vara lättskött så jag hoppas den kommer trivas här.)


SKÖTSELRÅD

  • Trivs i skugga / filtrerat solljus och över 15 C°
  • Vår - höst: Vattnas med jämna mellanrum samt gödslas en gång i månaden
  • Vinter: Vattnas varsamt och gödslas ej. Viloperiod. 
  • Svalt och ljust = bildande av blomknoppar
  • Omplanteras en gång i året


onsdag 12 oktober 2016

Jobba hemifrån del 1: slöseri med tid



Äntligen är hösten här - hösten då jag får satsa på allt kreativt och roligt och bli skit bra på det!

Ja eller, så lät det i teorin och så trodde jag att det skulle låta när jag fick ha minst tre dagar i veckan att fota, baka eller vad som än föll mej in.. det visade sej bli allt annat. Jag har stött på tre problem - slöseri med tid, kreativt syfte och prestationsångest. Idag tänkte jag kika närmare på ett av de här problemen, nämligen dagar som går åt till ingenting.

Slöseri med tid


Jag är säkert inte den ända människan som jobbar hemifrån som känner att all tid rusar iväg, man hinner inte något och dygnet borde ha trettiotvå timmar minst. Efter en hel dag av mailande, bildredigering, text skrivande eller kodande kan jag känna att ingenting har blivit gjort. Speciellt om jag inte har en fysisk sak att se på eller visa upp en färdig produkt. Trots att massor kan ha hänt under ytan. Sedan finns det också en hel del att bli distraherad av hemma + ingen som håller koll på dej. Nedan är några bovar jag själv har lagt märke till att tar min tid, gör att saker går långsammare samt får det att kännas som om ingenting blivit gjort.

I mitt fall vet jag att punkterna nedan gör nytta, ändå har jag så svårt att följa dem och måste oftast tvinga mej till både paus, lägga upp mål före jag börjar på dagen och inte jämföra mej med andra.


Mål

Att inte ha konkreta mål är den största boven för mej, då är risken stor att man slösar tid på onödiga ting. För det första är det viktigt att ha ett större mål, vad är det egentligen du strävar efter att uppnå? Därefter är det viktigt att ha konkreta, pyttesmå delmål som du kan kryssa av under dagen.

Idag har jag 4 punkter som skall kryssas av och det känns mycket bättre än gårdagen då jag planlöst gjorde det som behövdes göras. Då känns det också efter jobbdagens slut som att man gjort något av tiden.

Slösurfa

Du hamnar in på Facebook, läser rubriken “We Know How Old You Are Based On Your Sushi Order” därefter är du fast. Om möjligt stäng av nätet, för fy vilken tjuv slösurfandet är.



Jämföra

Den förra tidstjuven leder oss in på nästa punkt. Allt slösurfande, pinterest scrollande och blogg läsande leder ibland inte till annat än prestations ångest och jämförande, i alla fall för mej. En idé är att skapa först och scrolla sedan, då besparar du dej förhoppningsvis massvis med onödig prestationsångest. Prestationsångest som leder till att klockan tickar och du vill inte vill göra ett skvatt.

Ta pauser

Jag jobbar gärna 32 timmar i streck med något som är jätte, jättekul. En paus nu som då gör ändå mer nytta än skada. Du kanske är mitt inne i världens “flow” och visst kan man skjuta upp en paus en liten stund, men allt som oftast kan ett problem lösas snabbare om du får lite distans och fyller på med kaffe där emellan. Själv tar jag ofta itu med disken - då är man liksom tvungen att pausa från dator och telefon och koncentrera sej på annat tills man har russinfingrar.




Promenad

Finns det någon bättre idékläckare än en promenad i friska luften? Plus, precis som med en paus, får du rensat tankarna och kanske kan få nya infallsvinklar. Du kan spara tid genom att ta dej lite tid att gå.

måndag 10 oktober 2016

Äppelpaj smoothie

Alltså alla god äpplen just nu, jag äter ihjäl mej. De är goda som sådana men såklart också goda till annat, t.ex. smoothies. Lingon + äpple är min frukost favorit för tillfället men vill man lyxa till det lite extra föreslår jag denna äppelpaj-smoothie!

ÄPPELPAJ SMOOTHIE:

2 äpplen, 1 tsk kanel, 1/2 tsk vaniljsocker, 1 tsk honung, 1 dl havregryn, 1 dl vanilj yoghurt, halv banan.
På toppen: äppelklyftor, krossade hasselnötter, mandlar

(receptet ovan är på ett ungefär, mixa ingredienserna tills du får en smoothie som passar dej!)



fredag 7 oktober 2016

En dejt + picknick tips


För en tid sedan firade jag 2 års dag med min kille. Vilken dag vi blev tillsammans är en av livets stora gåtor så vi körde helt enkelt på det datum jag valde fjol när jag ville ha 1 års dejt och gå på bio... den där dejten som vi började med ett restaurangbesök. Vi beställde fin mat varefter personalen glömde bort oss och vi, efter många långa minuter, fick äta gratis. Sammanfattningsvis en lyckad kväll.

I år bestämde vi oss däremot för en picknick och vilken fin liten stund det blev. Trots september fick man lova att sitta i t-tröja för solen gassade på. Ännu till var det otroligt fin utsikt från kullen vi hade satt oss på och inte för att skryta men vi såg solnedgången.







Nåväl, nu behöver man ju varken fira årsdag eller ha kille för att gå på picknick utan det kan man göra hursomhelst närsomhelst. Här kommer några små tips för den picknick glade:

Picknick tips


Vilken är den bästa picknick säsongen?

Den pågår precis hela tiden! Vår/sommar tar du bara ut en rutig filt och sätter dej på gräsmattan. Likaså kan du göra på hösten bara vädret tillåter, annars utrustar du dej med lite varmare kläder och tar dej till en grillstuga i närheten. Låt aldrig vädret hindra dej - är det regn, rusk eller snö så tar du bara och brer ut picknick filten i hallen!

Picknick tema

Det kan vara roligt att väja ett picknick tema och utefter det planera vad man stoppar i korgen. På en höst-picknick kunde det vara gott att ha med varm kakao och pumpaplättar.  På en födelsedags picknick skall man så klart ha med en prinsesstårta och lemonad medan en dejt picknick måste innehålla hjärtformat strössel, choklad och jordgubbar.

Vad skall man ha med sej?

En korg / frysväska, rödrutig filt, en extra tröja, mer mat än du kan äta och bra sällskap

Vad skall man ha i korgen?

- Paj, sallad, salta kex + ost, chips, popcorn, pizzasnurror eller croissanter
- Dadelbollar, jordgubbar + vitchoklad, hembakade bullar, havrekex, gräddtårta eller lösgodis
- Lemonad, rödvinbärs saft, varm choklad, vatten eller kaffe i termos

Var skall man vara?

På en kulle, strand, park eller klippa. Gräsmattan på bakgården. På en bänk mitt in i stan.

Vad skall man göra?

Först och främst skall man sitta och prata, äta och skratta hejdlöst. Därefter kan man ta fram sällskapsspel, instrument eller ritpapper. Vad man skall göra beror också på tema / sällskap. På en födelsedags picknick måste man såklart sjunga "jag må hon leva" och slänga konfetti omkring sej medan du på en picknick-dejt bör pussas, mata varandra med vindruvor och delar drömmar.


tisdag 4 oktober 2016

Kanelbulle smoothie



4:e oktober och det innebär kanelbullens dag! Man bör äta minst en traditionell bulle till eftermiddags kaffet men här är ett tips till en passande frukost dagen till ära eller kanske ett litet mellanmål: kanelbulle smoothie. 


Kanelbulle smoothie, 2 glas


  • 2 bananer
  • 1 päron
  • 1,5 dl mandelmjölk
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm ingefära
  • 1 tsk honung


Gör så här:

Skiva bananerna i mindre bitar och ställ i frysen (hur länge? ja det beror dels på ditt tålamod och dels på vilken konsistens du vill att din smoothie skall ha. Låt gärna bananerna stå kallt ett par timmar). Skiva därefter päronet i mindre bitar och mixa alla ingredienser, inklusive de frusna bananerna. Nam!



måndag 3 oktober 2016

Sammanfattning av september + en fotokurs

Nu börjar en månad av flyttkaos småningom nå sitt slut, hoppas jag. Inte som att lägenheten jag sitter  i just nu är någorlunda ombonad och hemtrevlig ännu - men den går att sova, äta och stå i. Från köksbordet där jag sitter och skriver kan jag se ett kök med köksredskap, jag kan se en soffa, ett ihop monterat tv-bord med en tv ovanpå och jag kan se alla min växter utspridda lite här och lite där. Våra saker är här nu, överallt.. det enda som ekar tomt är kylskåpet.

Flyttkaos - det är en kort sammanfattning av september. Hoppas oktober blir lite mera strukturerat och lite mera vardagsrutiner.



Vad annat? Jo, jag har anmält mej till fotokurs! Alltså knasigt hur lycklig man kan bli över att äntligen göra något man så länge tänkt göra och så otroligt mycket vill göra - hurra!

ps. hur har det fått ta så här länge för mej att ta mej i kragen och lära mej hur en kamera fungerar? Hur man fotograferar manuellt. Det har faktist tagit så länge att jag blir lite arg på mej själv. Nej, riktigt arg - kunskapen har funnits att få tag på hur länge som helst ju!

Så en peek till alla där ute: ta tag i det där du vill lära dej idag. NU!