onsdag 29 juni 2016

Theglassberg på instagram

Idag tänkte jag ta och göra lite reklam för mitt nya Insta konto, nämligen @theglassberg. Där laddar jag upp fyrkantiga bilder på kaffe, färggranna ting och kanske lite illustrationer småningom. Jag har liksom just börjat på och i skrivande stund har jag lagt upp 20 bilder (21 innan dagen är slut) på typ mat, kaktus och kaffekoppar.

Klart slut, ha en fin dag!

torsdag 23 juni 2016

Kaktuskanna

Tihhi, kolla in mina nya växter! Kaktusen hamnade i en liten kaffekanna jag fyndade på loppis för en trea. Succulenten fick även den flytta in i ett loppisfynd, nämligen en kaffekopp med rosa rosor.


tisdag 21 juni 2016

Smoothie bowl


Sommaren har bidragit till att jag ätit allt mer ohälsosamt och nu kände jag att det fick vara nog (för en frukost i alla fall). Jag gick till butiken och handlade en korg med frukt, sedan satt jag igång med att göra smoothie åt mej, syster och mor. Att göra en smoothie bowl med frukt-rosor är väldigt pilligt, pyssligt och jättekul. Se bara till att du inte är allt för hungrig för det tar lite tid att fixa ihop.

SMOOTHIE BOWL
Smoothie: banan, avokado, mango, jordgubbar
Dekoration: avokado, passionsfrukt, kiwi, banan, mango, mandel

Secret Squirrel Foods instagram hittar du bra tutorials på hur man fixar ihop rosor av alla möjliga frukter!



torsdag 16 juni 2016

Kakdjur



Idag var det kakbak på schemat. Jag har scrollat förbi så många söta djurkakor på Instagram att jag bara måste baka egna nu. Det var pilligt men kul.

SPRÖDA KOKOSKEX:
125 g smör, 1dl socker, 2 tsk vaniljsocker, 1 ägg, 4 dl potatismjöl
- Rör samman smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägget. Rör slutligen ner potatismjölet och knåda degen lätt. Gör små bollar (ca 50 kakor) och ställ på en plåt, platta ut dem lite grann. Gör små öron av deg till kaninkakorna. Grädda ca 10 minuter i 175°C.

VIT GLASYR:
Florsocker, kokosmjölk
- Mät upp ca. 2dl florsocker i en skål och tillsätt några matskedar kokosmjölk. Rör om ordentligt och tillsätt mer kokosmjölk efter behov. Glasyren skall inte vara för torr och inte för lös, känn efter så att du får en lagom konsistens. Doppa därefter de avsvalnade kexen i glasyren och låt stelna. (Gör mer glasyr varefter om det inte räcker till, bättre än att göra för mycket glasyr till en början som sedan stelnar i skålen)

SVART DEKORATION:
1-2 st Kick lakritskola
- Värm lakritskolan några sekunder (ca 5 sek!) i mikro för att få den mer lättarbetad. Knåda sedan ihop lakritskolan till en bra konsistens och forma till små bollar, kryss och cirklar. Du kan även kavla ut degen och trycka ut t.ex. rundlar. Dekorera därefter djuren!


onsdag 15 juni 2016

kexslott


Hade brorsdöttrarna på besök och vi bestämde oss för att bygga kexslott. Jag ringlade kristyr på kakorna och de klistrade ihop dem. Samarbetet gick rätt bra och vi åt inte allt för många kakor under bygget.. när slottet var klart å andra sidan fanns det inte kvar särskilt längre.

torsdag 9 juni 2016

Choklad-melon




Chokladmelon! Vatten- och honungsmelon + vit-, mjölk- och mörkchoklad = kärlek vid första ögonkastet. Smält chokladen i vattenbad och slingra över melonen, låt stelna. En sak jag inte själv prövade men tänker göra nästa gång är att ställa dem i frysen en stund, tänker mej att det kan resultera i världens bästa glass då (!?!)