×
Fastlagsbullemuffins

Fastlagsbullemuffins


Hej, här har vi gjort fastlagsbullemuffins veckan till ära. Bullar tar allt för länge att baka, så med hjälp av en litenliten tös vispade jag ihop en muffins smet med kardemumma i. Jag rörde ihop ingredienserna och hon smakade på dem, helt rättvist. "Mjöl, mmm va gott!" hördes mumsandes medan jag vispade ihop ägg och socker.

Fastlagsbullemuffins, ca 15 stycken:
4 st ägg, 3 dl socker, 4 dl mjöl, 1 dl mjölk, 100g smör, 2 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 2 krm salt, 2 tsk kardemumma, 200g mandelmassa/hallonsylt, florsocker till dekoration

Vispa ihop ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smält smör och mjölken. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skild bunke och sikta sedan ner i äggsmeten. Fyll muffinsformarna till hälften och sätt i ugnen på 200 grader ca 15 minuter.

När muffinsarna svalnat skär då av toppen och gröp ett hål i bottnen. Fyll sedan muffinsen med mandelmassa eller sylt och spritsa på massvis med grädde. Sikta över florsocker och ät upp innan någon annan hinner göra det! 

Tösen frågade om hon fick vara Maja Gräddnos och innan jag visste ordet av var hon det.

Inga kommentarer

Copyright © the GlassbergCREATED BY ThemeShine